DESIGN, BESLAG, SPARKEL OG FARGER!

Jeg kan nok en gang melde om framgang! Og det er i siste liten, for nå nærmer våronna seg veldig, og huset må snart ut av verkstedet til Jon Arve Rognerud. Jeg har måttet gå bort fra planene i forrige innlegg om å frese inn mønster i fasaden siden platedelen av sip-elementet er for tynt til å romme noe betydelig spor. Det har derfor skjedd en liten designendring; veggene skal kles i tre-strukturert vinyl, mens vinduskassetter, beslag og tak skal dekkes med en metallisk aluminium (à la hovedbildet på dette innlegget). Blikkenslagerne fullførte beslaget ned mot hengeren i forrige uke (16), og skal komme tilbake for å ordne vindusbeslag og tak (+ Velux takvindu) når folieringen er ferdig.

Videre har jeg fått hjelp av et firma kalt Steinproffen til å sparkle og pusse alle ujevnheter og skjøter i sip-elementene, slik at huset er klart for foliering neste uke (18). Det ble helt strøkent. Nå gjenstår bare å vente på at vinylen skal ankomme, så er eksteriøret snart ferdig!

I dag hadde jeg som mål å male døra. Den har hittil vært hvit, og dermed skilt seg ut fra de mørke vindusrammene ellers på huset. Planen var å gjøre døra litt knæsj og iøyenfallende, men det var vanskelig å bestemme seg for fargekode da jeg bare hadde en vareprøve av kledningen å gå etter. Løsningen ble å lage en modell av fasaden med tilnærmet korrekte farger og så eksprimentere seg fram til noe som ser stilig ut. Som dere kan se i hovedbildet hadde jeg mange alternativer… Til slutt måtte jeg bare bestemme meg, så jeg endte på Jotun bengalakk Portugal. Og etter en omfattende maskering og lakkering ser ytterdøra mi slik ut:

Her kan dere også se grunningsarbeidet som er blitt gjort på veggen og rundt vinduer og dører! Nå gjenstår altså bare ett strøk på døra, og så er jeg endelig klar for vinyl!! Dette må jo bare gå bra.

Peace!