F E R D I G !

Hæ? Allerede?…

Ja, nå er alle skruer strammet og all pappen ryddet ut. Det var intensivt, men natt til mandag (for noen uker siden) klarte jeg å ferdigstille interiøret etter avtale med IKEA og kl 11 møtte interiørdesignerene Viktoria og Runa opp for “styling” og fotografering av mesterverket ? Resultatet ble ganske strøkent (om jeg får si det selv). Dette er de ulike rommene:

Stua

Det mest iøyenfallende trekket i dette rommet er kanskje oppslagsveggen i kork. Dette var noe av det første jeg og Vikoria bestemte oss for i den forberedende interiørplanleggingen. Kork er veldig lett, og bryter dermed ikke med vektbegrensningen i huset, samtidig som det er en fin kontrast til alle de ellers slette, malte overflatene. Men best av alt; den kan brukes til utstilling av polaroidbilder og arkitektoniske tegninger ?

Stua er særlig preget av to Vallentuna sofamoduler (en med oppbevaringsplass og en med uttrekkbar gjesteseng), et Platsa klesskap og en råstilig Industriell hylle. I tillegg har jeg oppbevaring av sko og jakker ved inngangspartiet, lekre tekstiler og ekstra krakker og et Göran klappbord til gjester. Det er utrolig hvor mye IKEA har fått plass til i denne lille stua! Mye mer enn jeg hadde i mine skisser…

Kjøkkenet

Jeg er relativt glad i å lage mat, så et stort kjøkken stod høyt på lista mi, men at det skulle bli så stort og lekkert som dette hadde jeg aldri forestilt meg! Dette er et IKEA modulkjøkken preget av superpene EKESTAD fronter og dekksider, stilfulle hvitevarer og masse oppbevaring! Kjøkkenet er på en måte delt i to med kjøleskap, fryser, platetopp, stekeovn og oppvaskkum på den høyre siden og en stor, ren benkeflate med diverse oppbevaring og en sitteplass på den venstre siden. Dermed kan venstresiden bli brukt til både matlagning, frokost-spising og skolearbeid ?

Kanskje den lureste beslutningen av alle i denne kjøkkenpladleggingen, var å flytte kjøleskapet inn i et høyskap (dette er ikke avbildet siden kjøleskapet mangler Ekestad-dør foreløpig). Dette gjorde det mulig å ha både stort kjøleskap og stor fryser uten å ta for mye av den uvurderlige benkeskap-plassen. En annen lur løsning var å flytte alle vannkoblinger + varmtvannsberederen inn i skapet under oppvaskkummen. I et standard 80-skap er det akkurat plass til en fordelingsstokk i skap, en lekkasje-sensor, en propantank og en liten varmtvannsbereder.

Min absolutt favoritt blant løsningene på dette kjøkkenet er forøvrig kombiovnen. Stekeovnen min er 45 cm høy i stedet for 60 (som er standard) og har alle funksjonene til en vanlig stekeovn + damp. De ekstra 15 cm er verdifulle på et så lite kjøkken som mitt, og gjør det mulig å oppbevare kjeler i skuffen under stekeovnen. Også har jeg ikke fått utforsket dampfunksjonen til det fulle enda, men jeg vet at den er fantastisk til brødbaking og ovnsbakte grønnsaker.

Det skal nevnes at jeg enda ikke har fått koblet på vanntilførselen, så oppvaskmulighetene er foreløpig ganske begrensede, men dette står først på lista over gjøremål på nyåret, og når det er på plass skal matlagingen nå nye høyder!

Badet

Badet er bare 2,2 kvadratmeter, hvilket krever en særegen plass-effektivitet. LILLÅNGEN-servanten er bare 40×40 cm, som er akkurat passe til håndvask og tannpuss uten å gjøre det for trangt for toalettet. Til toalettsaker og vaskemidler har Viktoria satt inn et enkelt servantskap i samme serie og en SKÅDIS oppbevaringstavle som på kjøkkenet. Dusjen heter BORGRUND og er montert over sittebadekaret med en dusjgardin som forheng.

Uten innlagt vann kan jeg ikke fortelle hvordan dette funker enda, men i mine øyne ser dette veldig lovende ut?

Hemsen

Hemsen har jeg derimot prøvd ut, og den er rett og slett litt for herlig… Det er direkte vanskelig å stå opp fra denne deilige senga under takvinduet. Senga er av typen SKÅRER rammemadrass som er såvidt oppbygd for å sørge for den nødvendige luftinga uten å ta for mye av takhøyden. Både takvinduet og det lille vinduet har fått rullgardin og belysningen kommer fra én leselampe over senga og en gulvlampe helt ytterst på hemsen (ups, ikke avbildet gitt…). Foran senga er også et gulvteppe og tre EKET skapbokser til klær og påkledning.


Og det var faktisk alt for denne gang! Nå er jeg endelig ferdig? Det har vært mye mer jobb enn jeg hadde sett for meg, men så har jeg kost meg masse underveis også! Jeg må selvfølgelig takke IKEA for verdifull hjelp og erfaring. Særlig glad er jeg for å få lov til å bruke kompetansen til den dyktige interiørdesigneren Viktoria Orzechowska. Nå gjenstår bare småtterier på hennes fantastiske design, og jeg kan endelig begynne å bruke det nye huset mitt!

Framover nå kommer ett par oppdateringer på fremgangen i vann-tilkoblingen, og videre vil jeg jobbe på en ny hjelpe-side her på bloggen hvor jeg skal forsøke å oppsummere mine erfaringer til fordel for andre som planlegger minihus-bygging? Jeg svarer også på private henvendelser via “kontakt meg” i menyen her.

Jeg må uansett takke for følget i høst! Det har vært veldig stas med så mye engasjement rundt det lille prosjektet mitt! Tusen takk for all godvilje! Ønsker alle en god jul og et spennende nytt år ☺️

Sigurd ut.