FIRE FANTASTISKE VEGGER

Etter fem lange dager (ikke egentlig), utallige arbeidstimer (25) og mange tunge løft (det er faktisk sant), har vi nådd en stor milepæl; nå er alle fire vegger oppe!

Og vegger er faktisk det eneste vi har jobbet med i dag. Vi startet der vi slapp i går, helt bakerst i venstre hjørne. Derfra limte og fuget vi oss frem til nest siste element. Det siste langvegg-elementet valgte vi å vente med til endeveggen stod ferdig. Dette på grunn av feste-metoden mellom langvegg og kortvegg.

I enden på siste langvegg-element, samt i enden på kortvegg-elementet er det nemlig limt inn treklosser. Disse bruker vi som spikerslag når hjørnet skal festes. Vi bruker (masse) lim både i bunnen og i skjøten, plasserer elementet og skrur fast. Nede i stålvinkelen blir det også festet noen hjepleskruer.

Siden dette er den endeveggen som kommer til å kjenne størst luftmotstand under transporten, valgte vi å bruke poluretanlim i skjøten mellom veggelementene også. Det blir nok som snekkeren sa: “hvis denne veggen skulle ryke, så er i hvert fall ikke det i liminga”.

Monteringa av det siste elementet har jeg faktisk ingen bilder av, da det gikk litt hektisk for seg… Vi måtte lime både mot hjørnet og gulvet og så fuge mot langvegg-elementet. Det gjaldt å jobbe raskt så ikke limet størknet. Dessuten var dette ett av de tyngste elementene (uten noen lysåpninger), og vi måtte løfte det ganske høyt. Det var litt stressende, men ble også veldig bra!

Og med det sier vi oss ferdige for denne gang. Nå tar vi helg og det ser ut som vi må vente med taket til en kveld i litt ut i neste uke. Men vi kan ikke vente for lenge heller! Nå er kornet snart tørt, og da må huset flyttes ut av låven 😉

Vi snakkes plutselig! Mårna!

Brakke? Nei vent å se dere.

Legg igjen en kommentar