FOR STORT MINIHUS?

Jeg lever på rause mennesker. I dag skulle huset flyttes på nytt, og Ole Evensen nølte ikke med å låne bort Chevrolet-en sin. Huset ble flyttet en drøy mil bort fra hagen vår og opp til verkstedet til Jon Arve Rognerud. Jeg trenger nemlig et oppvarmet lokale for montasjen av vinduer, kledning og tak, og brukte hele forrige uke på jakt etter et slikt sted. Det var vanskelig å finne et  lokale med høy nok port (huset er 4,40 høyt) og en innetemperatur på 15 grader, men Jon Arve hadde akkurat det jeg trengte.

Slik ser det ut fra førerbilen når trekkehuset transporteres

På veien er det veldig morsomt å se hvordan folk reagerer på min litt unormale last. Det blir mye måping, peking og forvirrede uttrykk. Samtidig er det nervepirrende når vi kjører under strømledninger som henger oppsiktsvekkende lavt over veien, og for ikke å nevne krappe svinger. Uff. Jeg angrer litt på at jeg bygget huset så høyt. Nervepirrende var det også da vi skulle prøve å rygge trekkehuset inn i verkstedet til Jon Arve. Min kommunikasjonsansvarlig (fattern) hadde spredd rykter om at huset bare var 4,30 m, og Jon Arve mente det burde gå. Ti centimeter er mye i denne sammenhengen. Vi måtte slippe ut nesten all lufta i dekkene, og var nære på å sage et par cm av taket i tillegg, men vi klarte det til slutt med bare noen millimeters margin. Jepp, neste tiny house blir en halvmeter lavere.

Grunnen til at huset nå står inne er som sagt for montasje av vinduer og kledning. Særlig kledningen, som monteres med et spesielt bygglim, krever en luft- og overflatetemperatur på minst 15 grader. Det er ikke tilfellet utendørs… I forrige uke måtte jeg måke snø inni huset. Denne uken skal vinduene fra sparevinduer.no monteres, og senere skal taket kles med aluminium fra NorDekk og veggene dekkes (trolig) med fasadeelementer fra Alutile. Kjell Ove har påtatt seg ansvaret for vinduene, mens hele inn-kledningen blir utført av Rudi fra NorTekk.

Rudi kommer på befaring allerede i morgen, og Kjell Ove planlegger å hjelpe til med vindusmonteringa på onsdag eller torsdag. Jeg har to uker på meg før jeg må forlate det lune verkstedet til Jon Arve. Kanskje rekker jeg å sette en adventsstake i vinduet før jul?

Det var alt for denne gang. Don’t forget to subscribe for more awesome tiny house updates. Det var en spøk. Ha det ?


Legg igjen en kommentar