GJESTER OG NY HJELPESIDE

Hei igjen. Her kommer en liten oppdatering fra minihuset! 

Jeg har fremdeles ikke vann, men har søkt kommunen om midlertidig utslippstillatelse av gråvann og regner med å få på plass et godkjent system i løpet av de neste ukene. I mellomtiden har jeg blitt ganske dreven på “hytte-livet” faktisk. Å vaske opp alt for hånd krever nemlig en god strategi, skal man utnytte det dyrebare oppvaskvannet maksimalt. Forvask og rekkefølge er uhyre viktig for et godt resultat. Selv med tre stk på taco (som er en veldig utstyrs-krevende middag) klarte jeg oppvasken med kun én kjele varmt vann. Og alt ble skinnende rent.

Gjester fungerer overraskende bra også. Rett før jul hadde jeg besøk av Viktor og Vilde som planlegger å bygge minihus i sommer. Da ble vi sittende å diskutere alt fra henger og materialvalg til varmtvannsbereder-størrelse, og jeg kunne fortelle om hvilke løsninger som fungerer og hvilke som burde vært gjort annerledes. Det er veldig hyggelig for meg å kunne hjelpe andre trekkehus-byggere! Å bygge hus er en omfattende prosess, og det er mye å sette seg inn i! Derfor kan jeg kan bidra med mine erfaringerslik at andre unngår samme feil som meg. Hvis det er noen andre der ute som lurer på noe om trekkehus, så må dere bare ta kontakt!

Jeg har imidlertid skjønt at ikke alle har muligheten til å snakke med meg på tomannshånd, så i dag publiserer jeg en ny side her på prosjektbloggen som heter “tips“. Der har jeg forsøkt å sammenfatte de viktigste punkene i et minihusprosjekt og komme med forslag og løsninger på alt fra energiløsning til toalett. Nederst på siden har jeg også laget et forum hvor hvem som helst kan stille spørsmål og/eller komme med ny kunnskap og oppklaringer! Dere finner den i toppmenyen! Håper den kommer til nytte.

Avslutningsvis kan jeg fortelle at huset interiørmessig begynner å nærme seg sitt fulle potensiale. Nå er korkveggen tatt i bruk, langrennskia hengt opp på veggen, lagerhemsen organisert og skuffene fylt opp. I tillegg har jeg fått testet spisebordet som til vanlig ligger sammenlagt bak sofaen. Litt trangt er det jo når folk skal sette seg til bords og to må krabbe under for å komme til den andre siden, men når man er på plass er det komfortabelt å sitte fire mennesker i stua samtidig. Det er jeg veldig fornøyd med. Her er noen bilder:

 

Og det var alt for denne gang. Dere hører fra meg!