LEVERANSER OG DUGNAD

 

Fredag kveld kom første leveranse fra IKEA på døra! Interiørdesigner Viktoria Orzechowska valgte å sende kun kjøkkenet i denne omgang, og det var en lur beslutning, for huset ble plutselig veldig fult…

Helgen gikk til prosjektarbeid i arkitektur, men onsdagen var jeg endelig klar for skap-montasje! Med meg på dugnad hadde jeg Hallvard, Sofie og Emma, som kanskje var litt optimistisk plassmessig, men veldig, veldig koselig? Vipps hadde jeg alle skapstammene oppe!

Torsdagen brukte jeg på å feste skapstammene til veggen. IKEA-kjøkken festes på en felles monteringskinne som skal vatres opp og skrus fast til veggen. Dette er imidlertid en smule utfordrende i et trekkehus hvor ingen vinkler eller flater er helt rette… I tillegg var det problematisk å finne nok spikerslag til de korte skinnene (til høyskapet og sitteplassen min). Det ordnet seg selvfølgelig: med litt ekstra oppmålinger og solide gipsankere så var begge kjøkkenrekkene fastmontert!

 

Å skjære ut hull til oppvaskkum og platetopp var veldig skummelt, men gikk overraskende greit. Jeg gjorde alle oppmålingne på undersiden før jeg drillet hull i hjørnene og skar i mellom med stikksag. Vinylbelegget fikk noen stygge flerrer rundt enkelte borehull, men disse ble heldigvis skjult av overhenget på innsatsene.

Skapstammene skal etterhvert kles i nydelige eikeplater, men de blir ikke levert før i uke 45. Dermed kan vanntilførselen og annen interiør fikses i mellomtiden. Jeg brukte derfor fredagskvelden min på denne fantastiske veggen:

Korken har jeg skaffet fra wall-it.no. Den kommer i standard, rektangulære plater og limes opp direkte på veggen. Platene skjæres enkelt til med tapetkniv for å passe skråtak og vindusrammer, så hele veggen tok meg bare ett par timer! Ikke bare er det en kjempestilig struktur og en praktisk oppslagstavle, men den påvirker også akustikken i rommet! Dette er helt klart min nye favorittvegg?

Tirsdag kommer det en ny leveranse fra IKEA! Denne gangen med møbler og klesskap (etc.). Mer om det i slutten av uka!