NEDPUSSING (OG SPARKLING)

For en uke!

På torsdag var jeg i møte med IKEA og fikk se de (nesten) endelige planene! Fy så stilig det blir!! Det er Interiørdesigner Viktoria Orzechowska som har ledet arbeide, og hun har virkelig klart å få plass til mye mer enn jeg hadde forestilt meg! Her blir det plass til både teltutstyr og middagsgjester! Jeg føler meg utrolig heldig som får så god hjelp fra så dyktige mennesker! Dette blir knallbra!

Det er fortsatt noen småting som gjenstår, deriblant tilpasninger av spisebord og fargepalett til veggene. Denne uka har jeg nemlig kommet i kontakt med Jotun, som tilbød eksperthjelp (!) på fargevalgene, hvilket både jeg og interiørdesignerne setter veldig pris på! Av den grunn utsettes det endelige designet til slutten av denne uka… hviiiiilket bringer meg til det dette innlegget i all hovedsak skal handle om: nemlig progresjonen inni huset!

Dette har på mange måter vært et startskudd for mine interiørarbeider. Målet er jo selvsagt å gjøre mest mulig sjølv, men jeg har hele tiden vært avhengig av profesjonell veiledning. Og nå som flatene skal behandles er det mer aktuelt enn noen gang!

Jeg tilbrakte derfor fredagskvelden med min fantastiske Sagaparkett. Siden jeg har valgt å legge heltre-parkett i hele huset (også kjøkken og entré), må den beskyttes skikkelig mot søl og slitasje. Hele gulvet fikk derfor en grundig rens og et strøk med hardvoksolje. Jeg planlegger ett strøk til, men denne helgen var det viktigere å begynne veggbehandlingen, så gulvet ble dekket med plast for nå, også får neste strøk bli i slutten av uka ?

Veggene mine er ikke bare-bare! Før sommeren fikk jeg verdifull hjelp av Steinproffen med sparkling av to sidevegger og tak , men selv de slet med panel-skjøtene mine. Derfor var det gull verdt å få snakke med de kunnskapsrike fagkonsulentene på Byggmakker Tiller rett utenfor byen. De kunne se på bildene, og forklare hvordan jeg bør behandle gamle og nye skjøter, og ut ifra det plukke ut forskjellige sparkelkvaliteter, papirremser, spader, lim, folie.. alt jeg trengte for å få en slett overflate på sip-elementene! Spesielt takk til Thomas som kjørte de tyngste spannene og utstyret jeg ikke fikk med meg på bussen ut til minihuset! Det var veldig greit gjort ?

Resten av helgen har dermed gått til skraping av limrester og gamle skjøter, sparkling, pussing og mange vel-fortjente sjokolade-pauser ? De største ujevnhetene sparkler jeg med Jotun sparkel for vegg og tak medium. Siden tenker jeg å avslutte med Jotun gipsplatesparkel fin på jevne skjøter og små spikerhull. Foruten store skrue-hull, har særlig hjørnene vært en utfordring. Heldigvis har jeg blitt en reser på papirremser, og har armert ALLE hjørnene OG MØNET (som vi egentlig hadde gitt opp pga alt for store sprekker). Nå gjenstår det å se hvor holdbart sparklingen min er, særlig i mønet, men jeg er positivt innstilt og tror at dette kan bli riktig lekkert. Neste steg, etter pussing og finere sparkel og pussing igjen, er å lime en armeringsduk på ALLE veggene. Mer om det når jeg kommer så langt!

Målet framover er å få lurt inn litt sparkling og pussing innimellom studiene, slik at veggene er klare til maling neste helg ? Da blir det dugnad!

Ha det så lenge!