OVER TIL IKEA

Jeg har inngått et samarbeid med IKEA Leangen! IKEA syntes prosjektet mitt var artig og ønsker å hjelpe til med å optimalisere interiøret; skape flerfunksjonelle løsninger og en god atmosfære. Profesjonell interiørhjelp som dette er helt uvurdelig, men vil også forsinke prosjektet litt til. Huset blir derfor ikke ferdig for tidligst slutten av september.

I mellomtiden har jeg fått veiledning av T&B Hansen Installasjon AS i hvordan det elektiske bør legges opp i huset. For å begrense utgiftene ved vertshuset i Trondheim, er det en fordel at huset kan drives av en vanlig 16A utendørs stikkontakt. Problemet med denne løsningen er de energikrevende installasjonene; stekeovn, varmtvannsbereder og varmekabler. Det må planlegges et system som tilpasser strømfordelingen etter hva som er i bruk. Stekeovn og varmtvannsbereder kan for eksempel ikke stå på samtidig. Gjør de det, vil sikringen i vertshuset for den gjeldende kursen gå… Derfor må det planlegges!

Blikkenslagerne har fullført arbeidet med tak og TAKVINDU (!) slik at huset omsider er klart til transport 🙂 Det som gjenstår utvendig er noen folierte hjørnekasser og noen enkle profiler rundt vinduene (som kan skjule mitt tildels middelmådige folieringsarbeid). Jeg har også en utfordring med en dør som ikke lar seg lukke, men alt til sin tid. Takvinduet mitt fra velux er skikkelig kult! Det er motorisert, fjernstyrt, stillegående og slipper inn masse deilig lys og luft! Mer om dette senere. Gleder meg til å få plassert senga mi under den 😀

Tidligere i sommer fikk jeg også hjelp av steinproffen til å sparkle vegger og tak. Av hensyn til vekt skal alle veggene (bortsett fra én?) males eller tapetseres, men etter IKEA kom inn i bildet har denne planen blitt satt på vent 😉

Før transporten i høst skal følgende bli gjort:

  • hems og skillevegg skal bygges
  • strøminntak, varmekabler og gulv skal legges
  • vannsystemet skal forberedes
  • diverse eksteriør skal fikses

Og kanskje viktigst av alt: jeg må finne et sted å stå!

Så da skal dere få den gleden av å følge prosjektet mitt enda litt til! Si ifra hvis du har eller kjenner noen som har plass til et trekkehus! Kontaktskjema finnes under fanen “hjelp meg”.

Au revoir!