VEGGER, TAK OG CHRISTIANIA RØRLEGGERBEDRIFT

Oisann hvor skal jeg begynne?

Folieringen gikk forholdsvis greit. De noe ujevne overgangene mellom sip-elementene (tross god sparkling) skapte skjevheter i folien som endte i tre store krøller. Heldigvis klarte jeg å plassere disse på steder som senere vil bli dekket av beslag 😀 Hele jobben tok ca. tre kvelder med god hjelp fra dugnadslystne venner. Det inkluderer en masse klunder på de første forsøkene. Nok klunder faktisk til at jeg endte med å ha én meter for lite folie og måtte bestille ny rull… Jaja. Takk uansett til Døhlen Dekor og mine gode medhjelpere!

Blikkenslagerene gøyv løs på taket i uke 20. Nå er det tett, men mangler ett par beslag samt innfesting av takvindu hvilket skal skje første uka i juni. Da kommer også hjørnekassene og beslagene rundt vinduer og dører som skal dekke over de fatale krøllene i folien 😉

I dag har jeg vært i møte med Christiania Rørleggerbedrift i Oslo. Møtets agenda var vanntilførsel, rørsystem, plassering av varmtvannsbereder og kum, samt avløpssystem. Jeg fikk knallgod veiledning, mange gode tips til løsninger og flotte reste-materialer med hjem! Nå er planen at jeg (!) i første omgang legger opp rørene i den nye skilleveggen og borer hull til avløpene, før vanntilførselen og varmtvannsberederen senere kobles til. Vannet skal ledes til et badekar og en servant på badet i tillegg til en stor, dobbel oppvaskkum på kjøkkenet. Hele systemet forsynes med vann i isolert, oppvarmet ledning fra det huset jeg ender opp med å stå i hagen til. Jeg er veldig takknemlig for veiledningen fra CRB og ser frem til et videre samarbeid!

Neste punkt på agendaen er å planlegge det elektriske systemet i huset. Mer om det i morgen.

Sigurd ut!